Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

D.V. Services en MVO & Social Return

D.V. Services is in haar activiteiten bewust bezig met het toevoegen van waarde aan zowel people, planet als profit en het vinden van de juiste balans hierin.

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) staat tegenwoordig hoog op de agenda van het Nederlandse bedrijfsleven. We willen allemaal groen, duurzaam, sociaal en klimaatneutraal opereren.

D.V. Services draagt hier ook een steentje aan bij en streeft er naar het groenste beveiligingsbedrijf van Utrecht en verre omstreken te worden. Bovendien streven wij behalve naar continuïteit en winstgevendheid ook naar een prettig sociaal klimaat waarin onze medewerkers goed gedijen en tot optimale prestaties kunnen komen.

Voorbeelden

  • Op kantoor denken we na voordat we printen en als het dan toch moet, gebruiken wij uitsluitend FSC-papier
  • Documenten die nodig zijn voor de uitvoer van werkzaamheden worden zoveel mogelijk digitaal gedeeld
  • De HR-verwarming in ons pand staat niet onnodig aan of hoog
  • De personeelsplanning zo effectief mogelijk maken waardoor we onnodig reizen en brandstofverbruik tot een minimum beperken. Bij de personeelsplanning van evenementen kijken we of er mensen met elkaar mee kunnen rijden. Wel zo gezellig ook.
  • Onze vaste medewerkers zoveel mogelijk trachten te stationeren op de objecten die zich in de directe omgeving van hun woning bevinden
  • Inkoop van kantoor artikelen en bedrijfsmiddelen zoals bv. kleding en communicatie apparatuur kijken we steeds meer naar de bedrijven achter deze materialen, wat zij doen op het vlak van duurzaamheid en social return
  • Nieuw aan te schaffen bedrijfsauto’s zijn uitsluitend auto’s met het energielabel A of met een uitstoot tot 195 CO2 per km


Wat merk jij als klant daarvan?

Onze medewerkers krijgen allemaal instructies mee; uiteraard in overleg met de klant letten wij erop dat er geen onnodige verlichting brandt of ramen openstaan en dat de verwarming of randapparatuur niet per ongeluk nog aan staat in je bedrijfspand.

Milieuvriendelijk ondernemen moet de gewoonste zaak van de wereld worden; D.V. Services werkt er hard aan.

Natuurlijk gaat MVO niet alleen over het milieu, maar ook over mensen. D.V. Services beperkt zich in dit opzicht niet alleen tot het welzijn van ons eigen personeel; wij richten de blik eveneens op de mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Dit doen we door middel van samenwerking met oa. gemeenten en UWV. Indien zij geschikte mensen beschikbaar hebben met interesse in de beveiliging bieden wij ze een opleiding met gedegen begeleiding aan en hebben ze bij gebleken geschiktheid uiteraard een baan!

Bij aanbestedingen waarin een SROI gevraagd wordt zullen wij hierin altijd voor het maximale gaan en dan bij voorkeur investeren bij het SW-bedrijf of een andere organisatie die werkt met de doelgroep van de WMO of andere sociale ondernemingen. Wij zijn erg betrokken bij mensen met een beperking en als we ze niet zelf aan het werk kunnen helpen is dit een mooie manier om bij te dragen aan het VN verdrag Handicap uit 2017 waarvan in 2022 nog steeds de conclusie is dat het niet inclusief genoeg is. Zo geeft het College wat toeziet op de naleving van het verdrag aan dat de meeste problemen zich afspelen op de terreinen van arbeid, zelfstandig wonen, toegankelijkheid en onderwijs.


Bekijk onze diensten

Heb je nog vragen voor ons?